Siirry pääsisältöön

Kaupunkistrategia

Sain käsiini Kotkan kaupunkistrategian. Rohkea se ainakin oli ja kehitysjohtajan kädenjälkeä siinä näkyi. Saa sitten nähdä, miten se suunnitelma aikanaan toteutuu. Mutta jos-sanaa olisi aikaisemman kaupunginjohtajan kannattanut lukuisissa paikoissa viljellä. Se ei, itseluottamukseen vedoten, vain käynyt, lopun saatoimme havaita. Nykyisen kaupunginjohtajan asenne muistuttaa jopa uhkarohkealta. Ainakin näin vanhuksen silmissä. Siinä määrin johtajavakanssit vaihtuvat. Totista kulttuurijohtajaa Kotka, menneisyyteensä tiukasti vedoten, tarvitsee. Kehitysjohtajan kotiseuturakkaus lienee palkankorotuksella hoidettavissa. "Oh weh", sanoisi saksalainen. Tietävätkö hekään, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, ja pitääkö olla jo huolissaan?

Kaupunkistragia tällaisella rikkaan menneisyyden kaupungilla pitää olla. Siitä emme tingi. Se on sitten eri asia, mihin asetamme painopisteemme. Koulutukseen, kulttuuriin vai kaupallisuuteen? Tietääkö Cursor Oy kaiken tulevaisuudesta? Onko siinä se strategian heikko kohta? Sosiaalidekraattiset apulaisjohtajat lähtevät. Kuka opintovapaalle, kuka muuten, syyt nyt tiedetään. Eikö uusi kaupunginjohtaja miellytä? No, lähtevän tilalle valitaan aina uusi. Toivotetaan vain hyvää matkaa, vaikka uutta oppia saamaan! Toivottavasti paikkojen kysyjiä riittää. On ainakin tähän asti piisannut. Nuoret pyrkivät ylöspäin. Heistä sitten valitaan, sillä tulevaisuushan on heidän. Me vanhukset olemme poislähteviä.

Ranskan presidentti kävi täällä. Nimenomaan Suomelle vierailu oli tärkeä, vaikka käynti oli kovin muodollinen. Suomenkieltäkin oli opeteltu. Kun yhdessä Pohjoismaassa vierailtiin, kuningaskunnassa, käydään sitten samalla matkalla toisessakin, tasavallassa. Presidentti Niinistö oli valmis kehittämään EU:n puolustusta. Pistäytymisellä Pohjois-Afrikassa saadaan suuria aikaan maanosamme puolustuksessa. Toivottavasti presidenttimme on oikeassa. Saako Mancron nyt johtajaviitan Angela Merkeliltä, se tullaan piankin näkemään. Ainakin Chemniz on nyt rauhoittumaassa ja se merkitsee Merkelille jatkuvaa valtaa. Hävittäjäkauppojakin sivuttiin, kaikki niitä haluavat. Ovat ne niin suuria tekijöitä suurellekin valtiolle.

Ruotsi tulee taas. Ei entinen emomaamme urheilussa täydellä voimallaan, mutta voittaa kyllä, vaikka valmentajamme kuinka uhoaisivat. Tasaisuus on jatkossakin valttia. Sillä juuri kasvatetaan uutta urheilupolvea. Olemme edelleen sitä mieltä, että huoltovarmuuden takia, ruotsalainen teollisuus kyllä kykenee, Pohjolan yhteisellä osavalmistuksella tuettuna, maanosapuolustuksen kyllä hoitamaan. Mutta se pitää aina muistaa, ettei niin suurta organisaatiota kuin puolustusvoimat on, yht'äkkiä saada pystyyn. Kaikkeen pitää varautua. Vaikkei meitä maanosana kukaan olisi uhkaamassa. Tiukkoina pitää siis olla: poliisivoimat kalleudestaan huolimatta pitää. Pohjola pysyköön suurena!Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Urheilijoita

Markkinoiden seuraaminen sai vanhuksenkin muistelemaan karhulalaisen lentopallon syntyvaiheita. Lähinnä silloin aamuyön ajatus kohdistui Montosen veljessarjaan ja heidän elämänkohtaloonsa. Montosen veljesten tutuksi tuli perheemme lasten, sopimattomaksi jääneiden, vaate- ja kenkälahjoituksen kautta.Pojat asuivat silloin Syväsalmen lastenkodissa, jossa he loistivat voimistelijoina ja vauhdittomissa pituushypyissä. Siihen aikaan ei vielä ollut sosiaalilainsäädäntöä. Sen sai aikaan vasta sosiaalidemokraattisen Matti Kuusen kirjoittelu sodanjälkeisessä ajassa. Syväsalmen lastenkoti eli myös silloisessa köyhyydessä, paljolti lahjoitustenkin varassa.

Oli vain luonnollista, että urheilulahjakas Montosen veljeskunta, Heikin ja Kyöstin johdolla, ohjautui Popiniemen Ponnistukseen. Keskeisenä harrastuksena, hyvin siihen aikaan ja veljesten harrastuksiin sopinut lentopallo. Veljesten vanhimpia en muista. Kytiksi-kutsuttu loukkaantui vakavasti varusmiespalveluksessa. Hän hoiti aluksi valmentajana …

Tehtävä

Iso on tehtävä, se vain pitää saada valmiiksi: kaupunkistrategia. Maailma muuttuu eri kohdista nykyisin niin arvaamattomilla tavoilla. Lopulta se on kuin lottoamista. Joku onnistuu, joku ei. Onnistujalle nousevat portaat ja sen mukana palkat kuin itsestään. Comeron Sawyer ei onnistunut, eikä edellinen kaupunginjohtaja. Jos nyt menisi paremmin, kun kysytään peräti kansalta. Epäilen. Koska kansa äänestää lähes aina sitä, joka eniten antaa. Vaikka velaksi.

Kaupunkistrategia ei synny itsestään, mutta sen on valmistuttuva. Ei auta, että kokoomuspuolueen kokouksessa, nyt väliaikaisesti, puheenjohtajan ja hänen haastajansa välit ovat oikeaan suuntaan kääntymässä. Taistelu taukoaa vain hetkeksi. Suhteet pääkaupunkilaisen ja nykyisen puoluejohdon välillä vaativat ainakin vielä yhden yhteenoton. On se loukkaantuminen edellisen kokouksen päättäneistä vaaleista niin syvällä. Ounastelen - vastakosto tulee.

Kokoomuspuolueessa siis ainakin sauhuaa. Juha Sipilä selvitti kyllä, mitkä keskustan vaatimu…